Saffransbullar med kokosfyllning

De här saffransbullarna är enkla och jättegoda, det är också ett perfekt sätt att rädda bullarna från att bli för torra om man t ex har haft i för mycket mjöl eller bakar glutenfritt (det är väldigt lätt hänt att det blir för torrt om man bakar glutenfritt) 

 
Först gjorde jag en vanlig deg till lussebullar, länk till recept finns längst ner i inlägget.
 
Efter första jäsningen lägger du upp degen på ett mjölat bakbord och rullar ut den i en lång längd. Dela den i ca 30 delar och rulla till runda bollar. Lägg dom på bakplåtspapper på en plåt och låt jäsa till dubbel storlek, ca 30 minuter. 
Gör en grop med tummen i mitten i varje boll och fyll med den här goda fyllningen:
 
FYLLNING:
100 gram rumsvarmt smör
1,5 dl råsocker
1,5 dl kokosflingor
 
Blanda samman och klicka ut i bollarna. Pensla bollarna med uppvispat ägg och grädda i 225 grader i ca 8 minuter. Sikta ev florsocker över vid servering.
Lussebullar
 
Allmänt | Lussebullar, fika, fikabröd, julbak, julfik, julfika, kokos, kokosfyllning, lucia, lussekatt, saffran, saffransbullar med kokosfyllning, saffransbulle | |
Upp