Äppel- och honungskaka

Kommentera
Återigen en gluten och sockerfri äppeldessert, den här gången en äppel- och honungskaka.
Om man vill vara lite finurlig kan man lägga äpplena i ett fint mönster!
 
Ugn 175 grader, 35-40 minuter
 
100 gram smält smör
2 ägg
75 ml flytande honung
0,5 dl mandelmjöl
0,5 dl kokosmjöl
1 tsk bakpulver
3 äpplen
1 msk citron
Lite honung aTT vända äpplena i
 
Gör såhär:
Smält smöret. Vispa ägg och honung till en vit fluffig konsistens. Bland ner smöret under omrörning.
Blanda alla torrvaror och rör ner försiktigt i smeten.
Skala och skär äpplena i tunna skivor och vänd runt i honung. 
Smöra en form med löstagbar botten och ströa med mandelmjöl. Häll ner smeten i botten och lägg ut äppelskivorna i valfritt mönster och tryck ner i smeten. Grädda 35-40 minuter långt ner i ugnen. 
Servera med vispad grädde, vaniljsås eller glass 😀