Äppelmuffins

Smarriga muffins, ju mer äpple och ju mer kanel det är i desto godare! Receptet kommer från min bibel, 7 sorters kakor.
 
Ugn 200 grader, 15 min
 
125 gram smör
2 dl socker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
1-2 äpplen
4,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1,5 dl grädde eller mjölk
kanel och socker att vända äpplena i
 
Gör såhär:
smörj muffinsformar i metall eller använd veckade muffinsformar i en långpanna.
Rör ihop socker och smör pösigt. Tillsätt ägg, ett i taget under omrörning. 
Blanda i vaniljsocker, mjöl och bakpulver och rör ner i äggsmeten.
Häll smeten i formarna.
skär äpplen i tunna skivor och vänd dom i kanel och socker och stick ner i muffinsen.
Grädda i ugnen ca 15 min.
 
 
Allmänt | Äppelmuffins | |
Upp