Äppelpaj

En enkel och god äppelpaj som är både socker- och glutenfri men smakar precis som vanlig paj. Jag har testat, genom att helt enkelt inte tala om att den var sockerfri och ingen märkte någon skillnad... Men det är klart att det är ju alltid väldigt gott med lite glass eller vaniljsås till!
 
Ugn 200 grader 20 minuter
 
3 medelstora äpplen
1 msk kanel
1 tsk vanilj
12 dadlar
1 dl mandelmjöl
2 dl glutenfria havregryn
50 gram smör
 
Mixa 1 dl av havregrynen och mandelmjölen tillsammans med dadlarna. Tillsätt vanilj. Arbeta in resten av havregrynen med händerna. 
Skala och skär äpplena och tunna skivor. Skaka kanel och äpplen i en plastpåse.
lägg äppelbitarna i en ugnsfast form och strö degen över.
 
 
 
 
 
Allmänt | Efterrätt, Sockerfritt, jättegott, äppelpaj glutenfritt äpplen paj | |
Upp