Broccoli- och morotspaj

En medelhavsinspirerad och vegetarisk paj men mycket örter, har man färska örter är det ju toppen! Annars går det bra med torkade. Den här glutenfria pajdegen är jättegod, men naturligtvis kan fyllningen även användas till en vanlig pajdeg.

Pajdeg:
3 dl mandelmjöl
3 msk kokosmjöl
1 msk fiberhusk
1 ägg
40 gram smör

Blanda torrvaror, ha i ägget och smöret, nyp ihop och låt stå i kylskåp och kallna. Tryck ut i en form och förgrädda i ugnen i ca 10 minuter i 175 grader.

Fyllning:
1 litet broccolihuvud
3 morötter
2 msk smör
1 grönsaksbuljongtärning
1/2 fetaost ca 75 gram
2 dl ost
1,5 dl grädde
2 ägg
1/2 tsk dragon
1 tsk timjan
1 basilika
1 tsk franska örter
1,5 tsk persilja
Örtsalt
Svartpeppar

Skär broccolihuvudet i mindre bitar och morötterna i slantar. Smält smör och ha i buljongtärningen. Ha i grönsakerna och låt sjuda i 5 minuter.
Blanda ägg, grädde, det mesta av osten och kryddorna till en röra.
Strl resten av osten i pajskalet, häll sen på grönsakerna och gräddblandningen och smula fetaosten över.

Grädda i 175 grader i 45 min.

Allmänt | Paj, vegetarisk paj, glutenfritt, helgmat, festmat, vegetariskt, medelhav, broccoli och morotspaj, fetaost | |
Upp