Chokladkaka med chokladglasyr

En kommentar
En riktig chokladbomb!
 
Ugn 175 grader i 20 min
 
3 ägg
3 dl socker
180 gram smör
1 dl kakao
Lite salt
1 tsk vaniljsocker
1,5 dl mjöl
 
Glasyr:
0,5 dl grädde
100 gram choklad
 
Gör såhär:
1. Smörj en rund form med löstagbar kant.
2. Smält smöret på svag värme.
3. Tillsätt kakao, strösocker, vaniljsocker och salt. Blanda ihop.
4. Tillsätt ägg och vetemjöl. Blanda till en jämn smet för hand.
5. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 20 min. Tiden i ugnen beror dels på kladdig du själv vill ha kakan och på hur stor form du har.
6. Låt kakan kallna i formen, låt den stå svalt.
7. Smält chokladen försiktigt, antingen i mikro eller i vattenbad. Tillsätt grädden och rör ihop.
8. Bred ut över kakan. Garnera med exempelvis bär eller strössel efter egen smak. Voilà redo att servera 😃
 
 
 
1 Ellen:

skriven

Den var jättegod!!

Svar: Tack 😀
Camilla Wiklund