Fyriskaka

Kommentera
Fyriskaka kallas också äppelkaka. Samma sak som alltid gäller, ju mer äpplen och kanel desto godare. Orkar man pilla lite kan man lägga äpplena i ett snyggt mönster, då kan det ju till och med se riktigt imponerande ut. Receptet kommer frön den underbara 7 sorters kakor.
 
Ugn 175 grader, 30-40 minuter
 
125 gram smör
1,5 dl socker
2 ägg
2,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
2 msk mjölk
 
garnering:
3-4 äpplen
1-2 msk socker
1 tsk kanel
 
gör såhär:
smörj och bröa en form med löstagbar kant.
smält matfett och låt det svalna. Rör ihop matfett och socker pösigt.
Tillsätt ett ägg i taget och därefter mjölet, bakpulvret samt mjölk. Häll smeten i formen.
Skala och skör äpplena i tunna skivor. Stick ner dom i smeten tätt intill varandra. Strö över socker och kanelen.
Grädda i ugnen i ca 30-40 minuter.