Lax- och sparrispaj

Kommentera
Supergod paj! Det är svårt att få till en glutenfri pajdeg som inte blir antingen torr eller kladdig men den hör degen blev riktigt lyckad! Fyllningen är helt underbar och känns festlig. Vi brukar alltid göra den här pajen till påsk men den är så god att vi äter den ganska ofta under resten av året också...
 
Ugn 175 grader.
 
Pajskal:
3 dl mandelmjöl
3 msk kokosmjöl
1 msk fiberhusk
0,5 tsk salt
40 gram smör
1 ägg
 
Blanda torrvarorna i en bunke. Skär smöret i tärningar och blanda ner i torrvarorna tillsammans med ägget.
Knip ihop till en deg och låt den stå i kylen i några minuter. Tryck ut i en form och förgrädda i ugnen i ca 10 min.
 
Fyllning:
300 gram kallrökt lax
1 knippe grön sparris
3 ägg
200 gram Philadelphiaost
Riven ost
 
Skär laxen i små bitar. Skär sparrisen i bitar men lägg topparna åt sidan. Lägg ner tillsammans i pajskalet. Strö över en del av osten. Blanda ihop ägg och Philadelphiaost till en smet och häll över. Strö över ost efter egen smak och toppa med sparristopparna.
Grädda i ugnen i ca 30 min.