Mazariner

Skal:
3 dl vetemjöl (för att göra glutenfria mazariner, använd glutenfri mjölmix istället)
0,5 tsk bakpulver
150 gram smör
0,5 dl socker
3/4 grädde

Fyllning:
50 gram smör
150 gram mandelmassa
1 dl grädde
3 msk vetemjöl
0,5 tsk bakpulver

Garnering
2 dl florsocker + vatten

Smörj ovala eller runda plåtformar. Man kan också använda aluminiumformar som man kan återanvända.
Arbeta ihop alla ingridienser till skalet. Låt stå kallt ett tag. Tryck ut degen i formarna.
Fyllning: rör smöret smidigt och tillsätt riven mandelmasssa och grädde. Rör ner mjöl och bakpulver. Fördela fyllningen i formarna och se till att den är jämn.
Grädda i mitten på 175 grader i ca 15 minuter.
Låt kakorna svalna. Gör glasyr och bred över kakorna.

Vill man göra glasyren rosa blandar man ut florsockret med hallonsaft. Det går också utmärkt att göra en mazarintårta om man helt enkelt tar en pajform och gör en hel enda stor mazarin istället.

Allmänt | |
Upp