Härligt gott fikabröd som bakas i långpanna och (förhoppningsvis) räcker till flera!
25-30 bitar, ugn 180 grader, 30-35 minuter.
2 ägg
3,5 dl strösocker
125 gram riven mandelmassa
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
5 dl vetemjöl
2 dl mjölk
200 gram smält smör
Glasyr:
4 dl
3 msk vatten
Gör såhär:
Särt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och socker poröst i en bunke. Riv mandelmassan och blanda ihop det med äggsmeten. Blanda bakpulver, vaniljsocker och vetemjöl i en bunke och rör ner det i äggsmeten. Tillsätt mjölk och smör. Vispa ihop till en slät smet.
häll smeten i en långpanna på ca 30x40 cm klädd i bakplåtspapper eller bröad och smörad.
Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 30-35 min.
Blanda ihop florsockret och vattnet till en glasyr.
Om du vill ha en snygg kant så skär bort kanterna. Bred på glasyren och låt den stelna innan du skär den i bitar.


