Mjuk pepparkaka

3 kommentarer
Ett av julens viktigaste bakverk! Men funkar naturligtvis året om... Finns det egentligen någonting som luktar godare än pepparkakor?
 
 
ugn 175 grader i ca 45 minuter.
 
100 gram smör
2 ägg
2 dl strösocker 
1,5 dl filmjölk
1,5 tsk malen ingefära
1,5 tsk malda nejlikor
2 tsk malen kanel
1 tsk bikarbonat 
2,5 dl vetemjöl
 
Gör såhär:
Smält smör och låt det svalna. Smöra och bröa en avlång form eller en sockerkaksform med hål i mitten.
Vispa ägg och socker så det blir ljusgult och pösigt, gärna med elvisp. Tillsätt filmjölk, ingefära, nejlikor, kanel och bikarbonat. Blanda till en jämn smet.
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i 45 minuter. 
Låt kakan svalna lite innan du stjälper upp den. 
 
Servera gärna med lite vispad grädde och lingon!
 
 
 
1 Sofia Werlin: mammalivet och hälsolivet :

skriven

Så gott :D

2 Emma:

skriven

​🎅 Bolmgrens Julkalender 2016 🎅
Just nu tre pågående tävlingar i min blogg:
🌸 Kiddoz - Vinn en valfri poster 🌸
🌸 Ekokul - Presentkort på 300kr 🌸
🌸 Upplevelse - Vinn en valfri Upplevelse 🌸
En lucka varje dag fram tills julafton! ❤️

3 Sara:

skriven

Hej! Missa inte att du nu kan vinna en grym hair treatment på min blogg! :)