Morrans kräftsoppa

Kommentera
Matig, mättande, Morrans - den här soppan kommer med en varningstext, dina gäster kommer äta allt och vill du bli av med dom får du rulla ut dom ur huset sen. Kan vara den godaste soppan någonsin och är väldigt mäktig så eventuella tillbehör bör vara av det lättare slaget. Vi serverade med nybakt baguette, vitlökssmör och kaffe och kladdkaka till efterrätt, men det var inte alla som orkade med att smaka efterrätten ens. Värmande och god i höstmörkret!
 
4 portioner
 
2-3 stora morötter
1 msk smör
2 msk vetemjöl
1 grönsaksbuljongtärning
8 dl vatten
2 dl créme fraiche
Ett paket kräftost
En burk kräftskjärtar
Salt och peppar
Ev. dill
 
Gör såhär:
Riv morötterna och fräs dom i smöret. Strö över mjölet och rör samtidigt.
Häll över vattnet och ha i buljongtärningen. Låt koka upp under omrörning.
Häll i créme fraiche och kräftosten och låt det koka ihop. Rör om till osten är smält och häll i spadet från kräftorna i soppan. Låt det puttra i ca 10 minuter.
Salta och peppra efter smak. Ha i dill om ni känner för det.
Häll i kräftskjärtarna sist men låt dom ej koka då dom kan bli sega.
 
Servera tillsammans med vitlöksbröd