Nyttigare kladdkaka

Kommentera
Det här är en underbart god kladdkaka som passar många eftersom den är fri från gluten, socker samt mjölk. Orginalreceptet kommer från boken " smarta sötsaker " av Ulrika Hoffer. Vi har gjort om receptet så det blir ännu godare!
 
10-12 bitar
6ägg, vitor och gulor separerade
3dl mandelmjöl
2 1/2 dl dadlar utan kärna
2dl vatten
Ungefär 1dl kakao eller lite mer om du älskar chokladsmak
Några saltkorn 
1 tsk vaniljpulver
 
Såhär gör du:
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa äggvitor och gulor var för sig.  Vispa ordentligt så det blir fluffigt!
Tillsätt dadlar, vatten, äggulor och kakao.
Kör på hög hastighet. 
Vänd ner äggvitan i chokladsmeten, försiktigt så att fluffigheten bevaras.
Smaksätt exempelvis med lite salt och vaniljpulver.
 
Fördela smeten i en springform och grädda i mitten av ugnen, i cirka 20 minuter.