Vaniljmuffins med lingonfrosting

Det här kan vara världens godaste muffins. Glutenfria, men mandelmassan i gör att dom ändå blir väldigt saftiga och älskas av alla! Frostingen är så underbart god att den passar till i princip allt, eller att bara ära som den är om man är sötsugen! 😀
 
 
ca 30 stycken, ugn 200 grader.
 
200 gram rumsvarmt smör
2,5 dl socker
130 gram grovriven madelmassa
2 ägg
2 tsk vaniljsocker 
1,5 tsk bakpulver
2 dl gräddfil
1,5 dl mandelmjöl
3 dl mjölmix
 
Lingonfrosting:
50 gram rumsvarmt smör
200 gram färskost
1 tsk vaniljsocker
4 dl florsocker
2 dl frysta lingon
 
Gör såhär:
Vispa smör och strösocker poröst. Tillsätt mandelmassan och rör ner ett ägg i taget.
Tillsätt vaniljsocker och gräddfil till smeten.
Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten.
Häll smeten i muffinsformar. Grädda i 20-25 minuter.
Låt svalna.
Frosting: Blanda smör, färskost och vaniljsocker. Tillsätt lite i taget av florsockret. Blanda i 1 dl av lingonen. Bred frostingen över muffinsen och strö över resten av lingonen.
 
 
 
Allmänt | |
Upp