Choklad är aldrig fel, inte ens till kyckling! Se bars till att använda riktigt mörk choklad till matlagning, jag använde Lindts 90%. Det räcker med en liten bit, chokladen ska bara vara en kryddning. Det ursprungliga receptet kommer från Expressen, men jag har gjort lite små ändringar. Servera kycklingen med avokado, grönsallad och pressad like.



Kyckling med chokladsås

2 portioner


1/2 röd chili, finhackad 

2 msk sesamfrön

1/2 tsk  koriander

1/4 dl mandelmjöl

1/2 krm malen nejlika

1/2 tsk mald kanel

1/2 gul lök, hackad 

1 vitlöksklyfta, pressad

2 msk kokosolja 

1 1/2 dl krossade tomater

1/2 kruka färsk koriander

50 g ghee (eller smör)

1-2 dl kycklingfond

salt och peppar

30 gram mörk choklad

300 g kycklingfilé

2 msk kokosolja


Gör så här:

 Sätt ugnen på 175 grader.

Rosta sesamfröna i en torr stekpanna och tillsätt den finhackade chilin (börja med ca hälften, och tillsätt mer efter ett tag om du vill ha starkare), de torkade kryddorna och mandelmjölet. Rör ett tag och häll sedan över i en skål.

Hacka löken och pressa vitlöken. Stek gyllene i kokosolja och tillsätt sedan de rostade kryddorna, tomatpurén och hackad koriander.ha i en klick ghee eller smör.

Tillsätt kycklingfond och låt såsen puttra en stund. Hacka chokladen och blanda ner. Smaka av med salt och peppar. Stek kycklingen i kokosolja, krydda med lite ac chilin.

Lägg upp på tallrik och häll chokladsåsen över. Servera gärna med grönsallad och avokado.



(null)

Kyckling med chokladsås

Glutenfri mat Kommentera

Choklad är aldrig fel, inte ens till kyckling! Se bars till att använda riktigt mörk choklad till matlagning, jag använde Lindts 90%. Det räcker med en liten bit, chokladen ska bara vara en kryddning. Det ursprungliga receptet kommer från Expressen, men jag har gjort lite små ändringar. Servera kycklingen med avokado, grönsallad och pressad like.



Kyckling med chokladsås

2 portioner


1/2 röd chili, finhackad 

2 msk sesamfrön

1/2 tsk  koriander

1/4 dl mandelmjöl

1/2 krm malen nejlika

1/2 tsk mald kanel

1/2 gul lök, hackad 

1 vitlöksklyfta, pressad

2 msk kokosolja 

1 1/2 dl krossade tomater

1/2 kruka färsk koriander

50 g ghee (eller smör)

1-2 dl kycklingfond

salt och peppar

30 gram mörk choklad

300 g kycklingfilé

2 msk kokosolja


Gör så här:

 Sätt ugnen på 175 grader.

Rosta sesamfröna i en torr stekpanna och tillsätt den finhackade chilin (börja med ca hälften, och tillsätt mer efter ett tag om du vill ha starkare), de torkade kryddorna och mandelmjölet. Rör ett tag och häll sedan över i en skål.

Hacka löken och pressa vitlöken. Stek gyllene i kokosolja och tillsätt sedan de rostade kryddorna, tomatpurén och hackad koriander.ha i en klick ghee eller smör.

Tillsätt kycklingfond och låt såsen puttra en stund. Hacka chokladen och blanda ner. Smaka av med salt och peppar. Stek kycklingen i kokosolja, krydda med lite ac chilin.

Lägg upp på tallrik och häll chokladsåsen över. Servera gärna med grönsallad och avokado.



(null)