Mazariner har alltid varit min stora svaghet…enklast är att köpa färdiga, men det blir ju svårt om man behöver ha dem gluten- och sockerfria…så jag bakade egna!

 Sötade med honung och toppade med fikon, riktigt goda och går utmärkt att frysa in. 


Fikonmazariner 


15 st ugnstemp 175 grader


200 g rumsvarmt smör 

4 msk honung 

4,5 dl glutenfri mjölmix 

1 krm vaniljpulver 


Arbeta ihop ingredienserna i matberedare. Ställ in i kylskåp ett tag om degen känns för kletig. Tryck ut i smorda mazarinformar.


Fyllning:

200 g mandelmassa (se recept nedan för sockerfri)

75 g smör

2 ägg

Rivet skal av en citron 

1 tsk kardemumma 

5 fikon


Skär varje fikon i tre klyftor. Blanda mandelmassa och kör till en jämn smet utan att överarbeta. Tillsätt ägg, citron och kardemumma. Tänk på att inte vispa, utan rör försiktigt, annars kommer smeten stiga i ugnen och sedan sjunka ihop när den svalnar. Klicka ut smeten i de degklädda formarna, fyll dem ca 2/3 och toppa med en bit fikon. Grädda mitt i ugnen ca 10-15 min eller tills de fått färg. 


Mandelmassa


150 g mandelmjöl eller skalade sötmandlar som du mixar till mjöl

3-4 msk honung eller efter behag, beroende på hur söt du vill ha den

3 msk kokosgrädde 

2 krm vaniljpulver

En nypa salt 


Kör allt i matberedare tills det blivit mandelmassa. 




(null)


(null)


Fikonmazariner (glutenfria utan socker!)

Bakelser Kommentera

Mazariner har alltid varit min stora svaghet…enklast är att köpa färdiga, men det blir ju svårt om man behöver ha dem gluten- och sockerfria…så jag bakade egna!

 Sötade med honung och toppade med fikon, riktigt goda och går utmärkt att frysa in. 


Fikonmazariner 


15 st ugnstemp 175 grader


200 g rumsvarmt smör 

4 msk honung 

4,5 dl glutenfri mjölmix 

1 krm vaniljpulver 


Arbeta ihop ingredienserna i matberedare. Ställ in i kylskåp ett tag om degen känns för kletig. Tryck ut i smorda mazarinformar.


Fyllning:

200 g mandelmassa (se recept nedan för sockerfri)

75 g smör

2 ägg

Rivet skal av en citron 

1 tsk kardemumma 

5 fikon


Skär varje fikon i tre klyftor. Blanda mandelmassa och kör till en jämn smet utan att överarbeta. Tillsätt ägg, citron och kardemumma. Tänk på att inte vispa, utan rör försiktigt, annars kommer smeten stiga i ugnen och sedan sjunka ihop när den svalnar. Klicka ut smeten i de degklädda formarna, fyll dem ca 2/3 och toppa med en bit fikon. Grädda mitt i ugnen ca 10-15 min eller tills de fått färg. 


Mandelmassa


150 g mandelmjöl eller skalade sötmandlar som du mixar till mjöl

3-4 msk honung eller efter behag, beroende på hur söt du vill ha den

3 msk kokosgrädde 

2 krm vaniljpulver

En nypa salt 


Kör allt i matberedare tills det blivit mandelmassa. 




(null)


(null)


På vintern äter jag gärna soppor, grytor och gratänger, men på sommaren slår smaken om och jag äter mängder med sallad. 🥗 

Det här är något av det godaste jag vet, helt perfekt en varm dag när man vill äta nåt fräscht och lätt som kräver typ noll ansträngning att laga! ☀️👌 Halloumi och valnötssallad:

2 port

1 pkt halloumi

1 paprika 

Gurka 

Färsk spenat eller andra gröna blad

Valnötter

Honung 

Balsamicvinäger 

Skölj spenaten nogrant, låt rinna av och lägg upp på tallrik. Kärna ut paprikan och skär i strimlor, skiva gurka, lägg ovanpå spenaten. Skiva och stek eller grilla halloumi tills den fått lite färg. Lägg ovanpå spenaten. Strö över valnötter. Ringla över honung och balsamicvinäger. Servera omedelbart! .

.

.

(null)


Halloumi och valnötssallad

Sallader Kommentera

På vintern äter jag gärna soppor, grytor och gratänger, men på sommaren slår smaken om och jag äter mängder med sallad. 🥗 

Det här är något av det godaste jag vet, helt perfekt en varm dag när man vill äta nåt fräscht och lätt som kräver typ noll ansträngning att laga! ☀️👌 Halloumi och valnötssallad:

2 port

1 pkt halloumi

1 paprika 

Gurka 

Färsk spenat eller andra gröna blad

Valnötter

Honung 

Balsamicvinäger 

Skölj spenaten nogrant, låt rinna av och lägg upp på tallrik. Kärna ut paprikan och skär i strimlor, skiva gurka, lägg ovanpå spenaten. Skiva och stek eller grilla halloumi tills den fått lite färg. Lägg ovanpå spenaten. Strö över valnötter. Ringla över honung och balsamicvinäger. Servera omedelbart! .

.

.

(null)


Glad Valborg!🔥☀️❤️ hoppas ni har en jättefin dag, här är det tyvärr mulet...misstänker regn framåt kvällen ☔️ Chiapudding á la Valborg: 2 port 

2 dl mandelmjölk

3 msk chiafrön 

1 dl mango 

2 tsk dragonfruitpulver (gör att det blir rosa💓 )

1/2 tsk vaniljpulver

Blanda allt. Ställ i kylskåp minst sex timmar (över natten går utmärkt!). Strö över riven kokos, mangobitar och lägg chokladbokstäver i en trevlig hälsning om du vill (superpretto och inte alls nödvändigt men lite kul är det allt!😘) .

.

.

Today we're celebrating the last day of April, we call it Valborg. Traditionally, it's a rainy day and I think today won't be an exception... ☔️ Chiapudding à la valborg;

2 dl almondmilk 

3 tbs chiaseeds

1 dl frozen mango 

1 tsp vanilla powder

2 tsp dragonfruit powder

Blend everything in a bowl, leave in refrigerator overnight. Decorate with coconut, more mango and letters made out of chocolate (optional, but kinda fun...)

.

.

.

(null)

(null)

Chiapudding med mango och drakfrukt

Glutenfri fika Kommentera

Glad Valborg!🔥☀️❤️ hoppas ni har en jättefin dag, här är det tyvärr mulet...misstänker regn framåt kvällen ☔️ Chiapudding á la Valborg: 2 port 

2 dl mandelmjölk

3 msk chiafrön 

1 dl mango 

2 tsk dragonfruitpulver (gör att det blir rosa💓 )

1/2 tsk vaniljpulver

Blanda allt. Ställ i kylskåp minst sex timmar (över natten går utmärkt!). Strö över riven kokos, mangobitar och lägg chokladbokstäver i en trevlig hälsning om du vill (superpretto och inte alls nödvändigt men lite kul är det allt!😘) .

.

.

Today we're celebrating the last day of April, we call it Valborg. Traditionally, it's a rainy day and I think today won't be an exception... ☔️ Chiapudding à la valborg;

2 dl almondmilk 

3 tbs chiaseeds

1 dl frozen mango 

1 tsp vanilla powder

2 tsp dragonfruit powder

Blend everything in a bowl, leave in refrigerator overnight. Decorate with coconut, more mango and letters made out of chocolate (optional, but kinda fun...)

.

.

.

(null)

(null)