Kladdkaka på grillen -utan gluten och socker!

En kommentar

För varmt att stå inne och baka och ute är det grillväder varje dag. Dags att testa något nytt -att baka en hälsosammare variant av svenskarnas favoritfika! För att grilla behöver nödvändigtvis inte vara onyttigt, och det behöver inte kladdkaka heller... 

Håll koll på kakan hela tiden den är på grillen, gräddningstuden varierar beroende på jur varm grillen är.




Grillad kladdkaka utan socker och gluten 


1 dl kokosflingor

2 dl mandelmjöl 

5 msk kakao

1 tsk bakpulver 

En nypa salt 

1 tsk vaniljpulver 

3 ägg 

10 urkärnade dadlar

1/2 dl kokosolja 

Några droppar pepparmyntsolja 

En bit hackad choklad (gärna rawchoklad)


Blanda alla ingredienser utom chokladen i matberedaren till en jämn smet. Häll upp i en form klädd med bakplåtspapper, toppa med Cashewnötter och bitar av choklad. Grädda på grillgaller, under lock, men kolla ofta! Gräddtid ca 10-20 min, beroende på hur varm grillen är och hur kladdig kaka du vill ha. Servera gärna med färska bär.



(null)

(null)

(null)

(null)


 
1 Anonym:

skriven

Var den god?